Reklama
 
Blog | Jaroslav Hais

Drahý spánek

"No, to jsem já. Jarda." "Odkud proboha voláš??" "Z policejní stanice..."

Probudil jsem se. podívám se nad sebe. KDE JE NOTEBOOK? kouknu do tašky. peněženka je. mobil neni. kreditka neni. peníze nejsou. kurva. néééé!

vyběhnu ven. rozhlídnu se. nic. jsem kretén.

probíhám vlakem. průvodčí. hlásim krádež. tady ne. musim hlásit policii. jak do prdele? nemam mobil! venku v hale. to mam jako vystoupit? a vy mi ujedete?

Reklama

nekonečná lidská blbost. moje i její. proč čekám, že mi někdo pomůže?

beru tašku se špinavejma hadrama. ta jediná mi zbyla. jdu do haly.

bezdomovci.

"Nemáš prosimtě dvě koruny?"

"Nemam NIC do prdele! Vokradli mě (…) Sorry, že sem hrubej"

"Hej dobrý. Hlavně to neházej na nás."

to bych si nedovolil. "KDE TADY DO HAJZLU JSOU NĚJAKÝ POLICAJTI?"

"Nahoře, v rohu…"

jdu nahoru. do rohu. zvonim. mladej kluk. "Hlásim krádež…" atakdál. hodinu. můžu si zavolat. zablokovat kartu. nemaj voheň. nemůžu si zapálit. nesmí se tam. sere mě to. dávaj mi papír. jeden, druhej, pátej. podepisuju. nečtu. jakou mám šanci? nulovou, říkaj. tak proč tu sedim? proč jsem se na to nevysral a nejel dál? pak mi dávaj protokol s mojí výpovědí:

"Dnešního dne jsem nastoupil v Brně Hl.n. do vlakové soupravy EN 376, jedoucí z Brna Hl.n. do Prahy Hl.n. s pravidelným odjezdem v 00:38 hodin. Nastoupil jsem do 3 vozu za lokomotivou do prvního kupé.V kupé jsem seděl sám. V kupé jsem si četl časopis a okolo 02:20 hodin jsem usnul.Nad sebou v úložném prostoru jsem měl uložen notebook zn. Asus, který byl v brašně a v té jsem měl cestovní pas na své jméno. Vedle brašny jsem měl uloženou cestovní tašku, ve které jsem měl v boční kapse uloženou peněženku, ve které byla platební karta Visa ČSOB Bank,400,- Kč, dále jsem měl v kapse tašky mobilní telefon zn. Siemens M 50. Po příjezdu do stanice Praha Hl.n. jsem se vzbudil. Dveře kupé bylyotevřené, což mi bylo podezřelé a tak jsem si zkontroloval své věci a zjistil, že mi byl odcizen notebook, cestovní pas a z peněženky platební karta Visa ČSOB Bank a 400,- Kč."

"Můžu zavolat domů?"

"Zmáčkněte nulu a volejte."

"No, to jsem já. Jarda."

"Odkud proboha voláš??"

"Z policejní stanice. Posaď se, jestli nesedíš…" mantra: je to v prdeli. všechno mi sebrali. notebook, peníze, mobil, kartu. mantra. v 8:40 budu ve Stříbře. přijedeš pro mě, fajn. jo, mami. jo, byl jsem nalitej, když jsem odjížděl. jo, vim že si za to můžu sám. mantra. ne, nevim jestli a za co si koupim novej. já jsem sakra rád, že vim aspoň tvoje číslo zpaměti. doprdele. mantra. ahoj.

aspoň lístek mi nechal. kdy to jede? v šest šestnáct. za hodinu. jdu ven. čau, nemáš voheň? jo, dám ti za to cígo. mě můžou bejt ukradený.

mantra.